Tuinzorg De Vergroening VOF
Voor een natuurrijke tuin


Wie zijn wij?

Caroline Korte rondde in 1986 de tuinbouwschool af en studeerde tropische landbouw en landbouw-sociologie in Engeland. Na jaren in Azië en Afrika in duurzame landbouw projecten te hebben gewerkt, startte zij in 2008 haar eigen hoveniersbedrijf onder de naam Tuinzorg Zutphen. Caroline is fervent wandelaarster die onderweg regelmatig stopt om elke bijzondere wilde plant te determineren. Zij is een uitgesproken beelddenker waardoor zij bij het maken van haar tuinontwerpen de tuin ook gelijk perfect kan visualiseren. Ook kan zij de energie in een tuin of bos heel goed aanvoelen en hiermee rekening houden in haar ontwerpen.

René Anema heeft de liefde voor de natuur en de kennis van wilde planten van huis uit meegekregen. Met zijn eigen klussenbedrijf deed hij veel ervaring op met timmerwerk, metselwerk, schilderen, elektriciteit en installatietechniek. Maar zijn focus kwam toch steeds meer te liggen op tuinonderhoud en tuinaanleg. Hij ging daarom de opleiding ecologisch hovenier volgen bij TerraNext, en vestigde zich als Eco-hovenier de Vergroening.

Twee zielen, één missie, en die twee zijn samengekomen in Tuinzorg De Vergroening VOF. Onze missie is om onze leefomgeving en beetje groener te maken. Door te tuinieren met respect voor de natuur en met de natuur als inspiratiebron. Daarbij kijken we naar de natuurlijke kringloop. En we werken het liefst met inheemse, biologisch geteelde planten en zaden. Zo werken we mee aan het herstel van de biodiversiteit, terwijl we tegelijk een tuin vol kleur, leven en belevenis creëren. E-mailen
Bellen